Monday, April 19, 2010

Sama2lah Kita Buat Kebaikan Sementara Hidup Ini!

Firman ALLAH s.w.t:

"Dan orang-orang yang kafir, bagi mereka neraka Jahanam. Mereka tidak dibinasakan hingga mereka mati, dan tidak di ringankan dari mereka azab-nya. Demikianlah Kami membalas setiap orang yang sangat kafir"

"Dan mereka berteriak di dalam neraka itu. "Ya Tuhan kami, keluarkanlah kami (dari neraka), niscaya kami akan mengerjakan kebajikan, yang berlainan dengan yang telah kami kerjakan dahulu, " (Dikatakan kepada mereka)." Bukankah Kami telah memanjangkan umurmu untuk dapat berfikir bagi orang yang mahu berfikir, padahal telah datang kepadamu seorang pemberi peringatan? Maka rasakanlah (azab Kami), dan bagi orang-orang zalim tidak ada seorang penolong pun."


p/s>>>Pesan Mak naqib aku...Ummu Abbas Abdullah: untuk melakukan kebaikan, kita mesti juga berdoa kepada ALLAH s.w.t supaya di beri kekuatan kepada kita untuk melalukannya...JOM DOA!

"YA ALLAH KURNIAKANLAH KEPADA KAMI KEKUATAN UNTUK MELAKUKAN KEBAIKAN DI MANA KAMI BERADA & SEHINGGA AKHIR HIDUP KAMI...KAMI HAMBA-MU YANG LEMAH & SANGAT BERHAJAT KEPADA-MU PERTOLONGAN-MU...JANGAN YA ALLAH, ENGKAU MEMBIARKAN HIDUP KAMI DITENTUKAN OLEH DIRI KAMI SENDIRI WALAU SEKELIP MATA ATAU KADAR MASA YANG LEBIH PENDEK DARI ITU...YA ALLAH, AKHIRILAH HIDUP KAMI DENGAN HUSNU KHOTIMAH, JANGANLAH ENGKAU AKHRIKAN HIDUP KAMI DENGAN SUUN KHOTIMAH...WAHAI TUHAN YANG MEMBOLAK-BALIKKAN HATI, JANGANLAH ENGKAU BOLAK BALIKKAN HATI KAMI SETELAH ENGKAU BERIKAN KAMI HIDAYAH...KAMI POHON JUA, ENGKAU AMPUNILAH DOSA KESALAHAN KAMI...JIKA TIDAK YA ALLAH, SIAPALAH KAMI... HIDUPKAN KAMI DALAM IMAN, MATIKAN KAMI DALAM IMAN, PERTEMUKANLAH KAMI DENGAN-MU DENGAN IMAN DAN MASUKKANLAH KAMI KE DALAM SYURGA-MU DENGAN IMAN...begitulah jua untuk ibubapa, adik beradak, kaum keluarga, guru-guru, sahabat2 kami serta seluruh muslimin muslimat. Ameen..."

No comments:

ERTI HIDUP PADA MEMBERI...

Ini semuanya takdir tuhanku...Walaupun hatiku yang hiba tidak dapat menerimanya, apakan daya. Tapi ku percaya...terselit hikmah disebaliknya.Tuhan tak kan membiarkan perjuangan selesai tanpa dugaan yang maha berat.Percayalah...Hari yang dinantikan pasti tiba.Merangkul kembali takhta dunia untuk dimahkotakan kepada ISLAM yang tercinta. Tidur ku takkan lena. Sehingga...impian ku tercapai indah. Bagai mimpi ngeri di siang hari...Tumbangnya pejuang...Tersungkur menyembah bumi...aduhai itulah mainan hidup ini. BANGUNLAH KEMBALI!!! Pandanglah dunia...Di sana insan dipermainkan. Masih ada yang memerlukanmu. Mereka terpinga tanpa amaran. SEDARKAN MEREKA!!! Teruskan perjuanganmu...Bayangkan generasi yang mendatang. Ke manakah haluan???Adakah dididik tamakkan dunia???Atau celik mengenal akhirat???Aku....Di sanubari ku membara sebuah impian. Takkan kesampaian tanpa cobaan. Akan gigih mara kehadapan Kuharapkan...Sokongan dan dokongan Inspirasi pencekal jiwa agar impian menjadi nyata yang pasti...Masyrakat kenal akan kemurniaan ISLAM. Cinta sesama manusia. Prihatin tak kira bangsa. Tiada yang buta tanpa pembela. Akan ku perjuangkan....Inilah JANJIKU. Ku yakinTuhan akan bersamaku.InsyaAllah!!!